h1

Våra författare är överallt

februari 27, 2009

Vad har Kant att göra med Lisbeth Salander? Hur mycket som helst, läs bara Ann Heberleins genomgång av rape and revenge-genren och dess beundrare, dvs massorna av kvinnor (och några män) här i dagens Expressen. Där får man också lära sig vad retributivism är. Det borde vi skrivit i baksidestexten till den första utgåvan av Män som hatar kvinnor (jag var med!). R=låt straffet motsvara brottet.

Och vi gläds åt denna geniförklaring av Jón Kalman Stefánsson i Norrbottenskuriren. Själv meddelade Jón Kalman i ett mejl igår den glädjande nyheten att Kung David klivit av tronen. David Oddsson är mannen som först släppte fan lös på Island när han var statsminister, sen satte sig som riksbankschef och administrerade fan, dvs de 15 män som först belånade landet för att sen köpa upp allt som rörde sig i landet och till sist försvinna, när det visade sig att allt var luft. Här alltså Jón Kalmans kommentar:

David Oddsson, kung David, har sagt farvel til alle som arbejder i Central Banken, i dag må gå bort, og han skälvar af arrogans og hat.

 

Skál!

 

Vi dricker med honom.

Till sist. Om nån skulle vilja läsa vad jag helst hade gjort på söndag så går det bra att göra det här.

Er

Svante W

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: