h1

Ta hem allihopa!

maj 9, 2009

En vän till mig berättar att DN beslutat att ta hem sin Berlinkorre och aldrig skicka dit nån mer. Så bra. Stäng det fönstret, stäng alla fönster, kalla hem Nathan Schachar också, han bara ränner runt i Mellanöstern hela tiden. Kapa telefonledningen till Anna Koblanck på en gång, visserligen bara en stringerledning, men alla ledningar som kan kapas ska kapas. Skicka bara iväg folk till platser där det redan brinner, det blir bättre bilder. Resten av journalisterna kan samlas i Torbjörn Larssons sommarträdgård på Dalarö och berätta för läsarna vad de ser när de tittar ut över fjärden.

Er S, just hemkommen från en håla i sydvästra Tyskland

Annonser

2 kommentarer

  1. Det där är ju helt sinnessjukt, den tilltagande provinsialismen och sjukliga Amerika-fixeringen går ju i hand i hand tyvärr. Det är som att det finns en djupt rotad övertygelse hos svenska journalister att saker som händer någon annanstans än New York respektive Stockholm inte är riktigt värt att ta på allvar.

    Oh well, vem behöver väl djuplodande och kunnniga reportage om vad som händer i vår omedelbara närhet när man kan läsa åtta olika spännande reportage om INTRIGERNA i Let’s Dance liksom.


  2. Annars finns det väl ett bättre alternativ. Man kan lära av bevakningen av Israel/Palestina. För 25 år sedan hade man en korrespondent på Cypern, som läste lokalpressen och sedan rapporterade hem till Sverige, som om han hade varit i Tel Aviv, Jerusalem eller Ramallah. Under Gazakriget fann man den ultimata lösningen som borde vara en förebild för alla korrar: en kulle utanför Gaza, där man kunde stå tillsammans med alla andra länders utsända och berätta om kriget. Absurditeten i det förfarandet gör ju att man anar en framtidslösning: varför helt enkelt inte stå på en liten höjd i närheten av de länder man ska bevaka. På nätet kan ju korrarna ändå inhämta vad de vill berätta, och ska de vara med i bild i rutan eller tidningen kan man se dem där på höjden med block och penna eller med mikrofon: ”Detta är er utsände i Tyskland, på en backe alldeles i närheten”. Alltför genialt för att ignoreras. Och så mycket billigare.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: