h1

Google, Obama och svinfluensan

december 16, 2009

Har just ätit lunch med Andreas Ekström, kulturjournalist på Sydsvenskan, men som just nu skriver ett reportage om Google på min uppmaning. Det kommer ut i april, i nästa vecka får jag allt utom sista kapitlet och det kommer först när Andreas varit på besök hos ett biståndsprojekt i Kamerun som Google finansierar.
   Andreas vet nu allt om Google och han kastar ur sig fantastiska detaljer om manipulerade söklistor, egna bussbolag för de anställda i Kalifornien och makalösa användningsområden för Googleforskarna. Visste ni t ex att det gick att förutse utgången av det amerikanska presidentvalet genom att kolla upp antalet sökningar på – Obama. Just nu kan Google förutsäga spridningstakt och -område för svininfluensan av samma skäl. De som fått den eller hotas av den googlar på den. Tänk på att du idag när du googlar – för jag kan lova att du googlar- ingår i en världsomspännande marknadsundersökning. Den som googlar lämnar spår efter sig.
   Det är såna här saker jag ville att Andreas skulle undersöka, nu är det snart gjort, i april får ni alltså läsa resultatet, jag tror att det kommer att uppstå förvåning, förskräckelse och förtjusning.
Er Svante W

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: