h1

Google och Kina

januari 13, 2010

En av de saker som fick mig att inte bara prata med Andreas Ekström om att skriva en bok om Google, utan att faktiskt prata omkull honom i ivern att få honom att säga ja, det var Googles affärer med Kina. Jag formades politiskt av västvärldens schackande med det som då kallades den ”rellt existerande socialismen”. Den termen användes för att komma runt det faktum att det handlade om diktaturer. Jag fattade att man inte kan bojkotta halva världen, men upprördes av alla usla ursäkter för att göra affärer som man hade kunnat låta bli att göra. Precis så uppfattade jag Google i Kina, ursäkterna för närvaron där höll inte. Nu tycks de sluta, enligt nyheten idag om att de utsatts för massiv hackning mot dissidenters mejl-konton. Heder åt Google. Fortsättning följer i Andreas Ekströms bok, han sitter just nu och väntar på en avgörande intervju i Kinafrågan, vi får se om de har tid att prata med honom och Sverige, just nu.

Er S

Annonser

2 kommentarer

 1. Tack Svante Weyler,
  Jag åt min frukost och lyssnade på vad du sa om Ilmar men även allt som händer i Europa. Gode Ilmar är antagligen rädd att hålla med rasister…. Själv har jag i veckan råkat ut för någonting som gjorde att jag fick kalla kårar…. Även jag har en judisk bakgrung. Mina föräldrar var rädda för mitt liv och gjorde att jag mer eller mindre förnekade mitt bakgrund. Med andra ord jag är inte religiös,tillhör inte mosaiska föreningen (tyvärr) Har gift mig med icke judar (en katolik och en protestant). Är född i Istanbul av ungersk/tysk österikiska föräldrar. På 40-talet levde man mycket gott i Turkiet bättre än i Sverige….i dag. Muslimiska Turkiet behandlade judar väl (inte idag tyvärr, jag tittar på turkiska nyheter). En epidemi har drabbat olika länder. Min mor födes i Jerusalen under Osmaniska väldet, morfar tjänstgjorde på ett tyskt sjukhus. Mitt namn har nu figurerat i Google och jag har polisanmält detta men vet inte om jag skall gå vidare (det får inte drabba mina barn och barnbarn. Vad tror du??
  Har du tid får du gärna ge mig råd. Jag har två veckor på mig om jag vill väcka åtal.


  • Kära Nancy,
   tack för kommentaren.
   Det ä omöjligt för mig att ge dig ett ård, de informationer du ger mig är så knapphändiga. Jag tror att det är bäst att du rådgör med en juridiskt förfaren person.
   Hälsningar,
   Svante WKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: