h1

DN, moralen och förtalet

januari 26, 2010

När Anders Hellberg, nyhetsjournalist (möjligen frilansande nuförtiden) på Dagens Nyheter, påstår att Stieg Larsson inte har skrivit sina böcker utan att anföra ett enda bevis, då är det inte han som är problemet, utan DN. Att Hellberg överskattar sin förmåga som läsare, en förmåga som han för övrigt aldrig dokumenterat tidigare, vad jag vet, är en sak, men att DN vill publicera hans förtal är en gåta. Och oerhört grovt. Vem vet nu vem som skriver Dagens Nyheters artiklar?  Den som undertecknat dem, eller någon dekänner?

Om inte skälet var kommersiellt: så här många omtalanden i världspressen får man inte om man inte producerar skandaler.

Er S

Annonser

4 kommentarer

  1. Precis så är det.


    • Jag tycker om att det finns fler åsikter, men att de framförs anonymt som här nedan är förfärligt. Sak man ta nån som kallar sig tomten på allvar, eller en som är ”en härlig person”?
      Svante W


  2. ..eller som när Svante Weyler i radio förtalar Ilmar Reepalu med besdkyllningar om antismitism, då är Sveriges Radio problemet.


  3. Inte alls Sveriges Radio som är problemet, utan enbart Ilmar Reepalus, som borde avgå med omedelbar verkan, det skulle han avkrävt en moderat som uttryckt sig på samma sätt, sossarna skall inte ha privilegier vad gäller sina uttalanden, hans prioriteringar av palestinier och deras uppfattning kan han ägna sig åt på sin privata tid, inte med hjälp av våra skattepengar (Reepalus lön är faktiskt betald av kommunens innevånare, tänk på det!)Var finns listan för krav på hans avgång! Får man bära sig åt hur som helst för att vinna röster?Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: