h1

Bra glid!

januari 14, 2011

En sån här dag gör en förläggare lite lycklig. I Dagens Nyheter hittar två själar fram till varandra. PO Enquist recenserar Sverker Sörlins bok om skidåkning (Kroppens geni) och känner igen sig: två idrottsmän som aldrig skulle bli bäst, bara ”best of the rest” och därför måste nöja sig med att bli värlsberömd författare/framstående professor. Jag råkar känna PO ganska väl och var nästan säker på att Hjoggbölepojken skulle känna igen sig i Åselepojkens minnen från ungdomens skidåkning och i hans fascination inför Marit (Björgen) och Petter (Northug).

I dagens Expressen ett helt annan slags reaktion: PM Nilsson, ur en helt annan generation än PO, Sverker eller mig själv, hittar helt andra saker i boken. Han dras in i resonemangen om träningsmetoderna och skidåkarnas biografiska bakgrunder . Jag råkar veta (ständigt detta ”råkar”) att PM är en galet hängiven skidåkare som inte ens skäms för att fara runt på rullskidor i Stockholms förorter, och jag kan förstå att han liksom undrar :  född i Lund, verksam i Stockholms mediavärld, vad blir det för skidåkarbiografi av det? En ganska modern och normal, kan man förstå av Sverkers resonemnag om skidåkningens klassresa.

Med allt det här i ryggen känns  morgondagens skidtur redan i som en framgång i kroppen. Bra glid, liksom.

Och sist men inte minst: Sverker avlutade ju hela sitt fältarbete med det norska skidlandslaget med att utmana Petter Northug på fjolårshöstens första glaciärläger. Se hur det gick här, jag kan avslöja att det gick fort…över.

Er S

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: