h1

Kris i partiet – debatt och diskussion

januari 17, 2011

Vem ska vi ta? Det kan inte vara enkelt att vara socialdemokrat dessa dagar, men diskussionen både spetsas till och djupnar på samma gång, tycks det mig. Karin Pettersson bjuder i Aftonbladet in en bredare grupp deltagare i debatten, inspirerad av Gunnar Fredrikson från 1976. Bra och på tiden, det här fixar inte partiet självt. Nina Wadensjö presenterar idag landstingssossarnas krisrapport och att döma av rapporteringen i förväg talar de klarspråk :”Vi måste ha företrädare som folk känner till.” En truism värd att upprepa tusen gånger. Och Göan Greider känner på sig vad som är på gång och varnar för femtielvte gången partiet i Dagens Nyheter av alla tidningar för att omfamna medelklassen. Jag tror inte att Göran Greider vill vinna val, han vill få rätt. Helt Ok. Men vore det inte enklare att få rätt i Vänsterpartiet?

Debatten fortsätter i morgon kväll, 18.00  på ABF i Stockholm. Torbjörn Nilsson och Anita Kratz svarar för sin bok ”Därför vann dom” och får kommentarer och mothugg från Kajsa Borgnäs och Håkan A. Bengtsson. Välkomna dit!

Er S

Annonser

2 kommentarer

  1. Det märkliga är att högermännen och högerkvinnorna hela tiden kommer med råd till partiet: Ni ska göra si, ni ska göra så. Mitt råd till SAP blir: lyssna inte till råden som kommer från höger; de försöker bara lura er.


    • Och jag är högermannen, eller?
      SKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: