h1

Bildts olidliga arrogans

februari 1, 2011

Carl Bildt, citerad ur minnet  i TV från Bryssel igår: ”Den som vill störta Mubarak får bara Suleiman. Där måste ni tänka lite längre.”  De är för kortsynta, de där hundratusen som står på Tharirtorget. De har inte fattat att det är komplicerat det här med diktaturer. De borde fråga Carl Bildt. Han tänker längre. Precis som EU. De har tänkt längre, tänkt Mubarak, i trettio år.

Tänk er Bildt säga till ryssar som ville störta Lenin, spanjorer som ville störta Franco, kambodjaner som ville störta Pol Pot: tänk lite längre.

Det är olidligt att höra Bildt undervisa oss alla.

Er S

Annonser

3 kommentarer

  1. Det är underbart att höra Bildt uttala sig självsäkert om saker han faktiskt är riktigt bra på. Skitsamma om det inte är passande, om det inte är ödmjukt nog för den svenska jantelagen. Han har obekvämt mycket rätt, den karln. Följer honom glatt på twitter där han gjort många vettiga uttalanden om Egypten de senaste dagarna.


    • Det hade varit modigare av honom att göra det där uttalandet på torget i Kairo. Eller sagt det han har att säga i en mikrofon i stället för i sin egen telefon.
      S


  2. […] This post was mentioned on Twitter by Erik Melin, BokbloggsNytt. BokbloggsNytt said: Svante Weylers blogg: "Bildts olidliga arrogans" http://bit.ly/eJOc92 […]Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: