h1

En intervju

december 2, 2011

Ibland blir man förstådd – och hade det inte varit för att Göteborgpostens artiklar är svåra att finna på nätet så hade jag inre varit förmäten nog att upplysa om en intervju som Martin Röshammar gjorde med mig häromdagen och som ni kan hitta här – men där blev jag förstådd och det var tillfredställande, förstås.

Er S

Annonser

6 kommentarer

 1. Mycket intressant samtal mellan någon som alldeles uppriktigt verkar vilja veta något och någon som har något berätta. Ett samtal som i tryck på ett hederligt sätt verkar återspeglar vad som faktiskt sas. Det är inte det sämsta i dessa yttersta tider.
  /Janne


  • Dä sitter du i värmen och läser. Fint. Tack. S


 2. Inget ont om den artikeln, den är tvärtom utmärkt och ger en klar bild ur Svante-perspektivet. Man jag kan inte låta bli att påpeka att ett intervjuoffer självklart känner sig bättre förstått när det blir direkt citerat och inte tolkat eller iaktaget ur andras synvinklar. Precis så här skulle nog alla offentliga personer alltid vilja bli behandlade. Men det går ju inte.. Som sagt, jag är inte kritisk till stycket, det här perspektivet har kanske saknats ( jag vet inte, jag läser inte allt).

  Sen måste jag säga att du tar i när du säger att din heder blev ifrågasatt.( I så fall inte av H, möjligen i något kringskriveri, jag läser som sagt inte allt) Hos henne kan man uppfatta en förebråelse för bristande upmärksamhet på hennes tillstånd. Men det vet å andra sidan alla att psykiskt lidande inte visas på någon slags display utanpå. Särskilt intellektuella brukar vara duktiga på att i det längsta uppträda som vanligt i den sociala rollen.


  • Jag skulle inte ha något emot intervjuer med offentliga personer som låter dem tala till punkt om bara frågorna är bra. Sen kan dnart – du och jag – kritisera, inga problem.
   Det där med hedern: jag tar ganska allvarligt på allvarliga anklagelser, därför är jag försiktig med dem själv, även om jag är kritisk. jag tycker att folk tar för lätt på sånt, och därför viner ankalgelserna, ofta oemotsagda.


   • Aha det var här man skulle klicka! radera det som hamnade fel. Vi tar om:
    Jag tror alltså inte att du har förlorat din heder, eller egentligen riskerat det. Anklagelserna viner omkring som de gör i rubrikerna just för att de har så ringa tyngd. Det vet läsarna.

    av Claes Samson december 30, 2011 at 4:38 e m


 3. Jag tror alltså inte att du har förlorat din heder, eller egentligen riskerat det. Anklagelserna viner omkring som de gör i rubrikerna just för att de har så ringa tyngd. Det vet läsarna.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: