h1

Besök i verkligheten

februari 24, 2009

Hur många böcker finns det? Idag såg vi några hundratusen när vi besökte vårt lager i Västerås, dvs det är ett av Förlagssystems lager, och vi for dit för att vi ville se hur det funkade och veta vem vi skulle prata med när det inte funkade.

Det finns inget så lärorikt för en förläggare som att besöka ett lager för (ännu) osålda böcker. Alla som tycker att böcker försvinner för fort bör beöska ett lager. Om det inte räcker med själva anblicken av ändlösa rader med pallar med böcker så ska man sätta förläggaren på gaffeln till en truck och så låta honom eller henne åka 11 meter upp i luften några gånger och försöka räkna hur många böcker han/hon passerar under tiden. Det finns ingen förläggare i världen som inte sänker sina upplagor efter en sån upplevelse.

Vi fick en del andra bra tips: gör aldrig matta svarta omslag, de är kladdiga redan från början liksom. Eller blanksvarta kartonnageböcker, de ser repade ut bara de varit i närheten av en annan bok. Tryck extraomslag, massor av omslag tål inte frakten och då slängs hela boken om inte nya omslag finns.

Och skicka tårta när lagret funkat. Nu vet de i Västerås att vi vet lite mer, då vågar vi ringa och fråga och de vågar säga åt oss vad vi måste tänka på. Och så är vi numera kompisar med Helena och Diana och Rebecka och kommer att få gå före i kön.

Annars är det lugnt i bokvärlden om det inte är så att man håller på med gamla böcker, dvs är inblandad i rean, men det är inte vi. Vi glädjer oss i stället åt ryktet om att Ann Heberlein toppar försäljningsstatistiken för januari, snart bekräftas det…

er

Svante W

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: